Pekel'den gazetecilere moral gecesi

Pekel

Belediye Başkanı Sedat Pekel'in verdiği Çalışan Gazeteciler Günü” ile ilgili yemek eğlenceli geçti.



___________________________________________/ Önder BALIKÇI
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yerel basın mensuplarına bir moral yemeği verdi.
Atatürk Parkı'ndaki Park Restaurant'taki geceye gazeteciler, eşleriyle birlikte katılırken, gecede Belediye Başkanı Sedat Pekel, eşi Feride Pekel ile birlikte katılırken, gecede Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza da hazır bulundu.
Gecede düşüncelerini açıklayan Başkan Pekel, gazeteciliğin demokrasiler için olmazsa olmaz koşullarının başlarında yer aldığına dikkati çekerken, şunları söyledi:


Günümüzde gazetecilik daha da zorlaştı. Bugün, çok sayıda gazetecinin cezaevlerinde bulunması, gazetecilerin basılmamış kitaplarının bile toplatılması ülkemiz için utanç tablosudur.  Bu arada, yerel olanakların güçlüğüne karşın, bulundukları kentin sorunlarına karşı duyarlılıkları, kentlerin gelişimine sağladıkları katkı ve haber alma hakkının kullanılmasına verdikleri destek nedeniyle daha da güç bir görevi üstlenen yerel basın organlarının daha ayrıcalıklı değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Sizleri seviyor, sayıyor ve her şeyden önemlisi de işinize saygı duyuyoruz.” Eğlenceli bir havada geçen gecede, Güney Marmara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Arıcan da, gazeteciliğin içinde bulunduğu sorunlar hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı